Cum ingrijim lenjeriile de pat. 7 sfaturi utile

Cum ingrijim lenjeriile de pat. 7 sfaturi utile

Care este primul lucru care iti vine in minte atunci cand te gandesti la un somn odihnitor? Noi credem ca senzatia placuta pe care o ai la atingerea lenjeriei de pat! Achizitionarea unei lenjerii de pat este o activitate careia, de multe ori, nu ii acordam importanta cuvenita. La fel se intampla si in ceea ce priveste ingrijirea acestor accesorii pentru dormitor. Adevarul este ca nimic nu se compara cu confortul unei lenjerii de pat catifelate! Cum poti, insa, sa le pastrezi ca noi pentru mai mult timp?

Cum speli corect lenjeriile de pat?

1.Lenjeriile de pat se spala folosind detergenti de rufe cu o actiune blanda. Avand in vedere faptul ca, de cele mai multe ori, acestea necesita doar o reimprospatare si nu sunt neaparat murdare, un detergent lichid este cea mai buna alegere.

2. Poti spala lenjeriile de pat manual sau la masina de spalat (la o temperatura nu mai mare de 40-60 de grade). In cazul in care optezi pentru spalarea lenjeriilor de pat in masina de spalat impatureste-le inainte si aseaza-le in cuva. De asemenea, incearca sa pui la spalat doar lenjeriile de pat, fara alte tipuri de rufe, pentru ca anumite materiale (ex: puloverele din lana sau prosoapele) pot produce scame ce vor adera la tesatura lenjeriilor

3.Evita supraincarcarea masinii de spalat atunci cand ai introdus deja in cuva lenjeriile de pat. In mod contrar, nu vei face decat sa mototolesti lenjeria de pat, ea fiind ulterior mult mai greu de calcat.

3. Ai patat lenjeria de pat in timp ce iti serveai cafeaua de dimineata? Sfatul nostru este sa cureti imediat pata, pentru ca anumite lichide se pot impregna in tesatura si nu vor mai iesi atunci cand se usuca. Pentru asta, foloseste solutii speciale, disponibile in comert.

5.Evita sa speli lenjeriile de pat cu detergenti pe baza de clor. Daca iti plac lenjeriile albe, foloseste o modalitate ”naturala” de a le mentine albul impecabil:  adauga un sfert de cana de zeama de lamaie la un ciclu de spalare si apoi las-o sa se usuce la temperatura camerei. Nu este recomandat ca lenjeriile de pat albe sa fie uscate in razele directe ale soarelui, tocmai pentru a preveni ingalbenirea.

6. Vrei un truc util pentru a te bucura de confortul unei lenjerii catifelate? Spala intotdeauna o lenjerie de pat noua, inainte de a o folosi! Acesta este un pas important atat din punct de vedere al igienei, dar mai ales pentru ca tesatura se va inmuia si va fi mai fina la atingere. Aplica acest truc in special in cazul lenjeriilor cu imprimeuri complexe, care sunt, de regula, mai aspre tocmai din cauza culorilor folosite.

7. Schimba lenjeria de pat o data pe saptamana. Oricat de mult ti-ar placea o anumita lenjerie, e esential sa folosesti asternuturile prin rotatie, tocmai pentru a le proteja. In plus, daca vorbim despre lenjerii de pat din bumbac, ele vor deveni mai moi si mai catifelate dupa fiecare spalare.

Înapoi la blog